Komarnici

Komarnici

Komarnici ( zaštita od insekata ) predstavljaju zaštitu od komaraca i insekata. U ponudi su fiksni komarnik, rolo komarnik, komarnik vrata, klizni komarnik i plise komarnik.

Fiksni komarnik

Fiksni komarnik je izrađen od aluminija a mrežica je od staklenih akrilnih niti. U ponudi su dva tipa profila standard i premium. Boja okvira bijela, smeđa i antracit. Montaža je jednostavna , bez bušenja ( aluminijski zatvarači ).

Rolo komarnik

Rolo komarnik je idelan za prozore. Mrežica se namata u aluminijsku kutiju čime se omogućuje podizanje komarnika kada nije potreban ( zimski period). Mrežica se sastoji od staklenih niti i sa bočne strane je drže aluminijske vodilice. Boja kutija i vodilica : bijela i smeđa.

Komarnik vrata

Komarnik vrata su „druga„ okretna vrata.
Otvaranje i zatvaranje se vrši pomoću samozatvarajućeg okova vrata (panta). Idealna su za balkonska vrata.

Dolaze u smeđoj, bijeloj i antracit boji. Mrežica je sivoj boji.
Klizni komarnik ima funkciju zaštite od insekata na većim površinama (kliznim stjenama ili kliznim prozorima). Aluminijski profili klizi po okviru (lijevo ili desno) i time onemogućuje prolaz insektima.

Može se izvesti jednokrilni (klizi smo jedan komarnik) ili dvokrilni (klize dva komarnika). Boja profila smeđa ili bijela.

Plise komarnik

Plise komarnik služi za pokrivanje većih površina poput kliznih stijena, izlaza na balkon ali i kod prozora (okomito povlačenje). Mrežica se nakuplja poput harmonike i u zatvorenom položaju nakupljeni dio iznosi od 7-10cm. Poput plise zavjesa vođen je špagom koja je zategnuta malom oprugom za napinjanje i ima svoje aluminijske vodilice. Boja okvira smeđa ili bijela.